oblicz wartość wyrażenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
brutus18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 8 wrz 2009, o 16:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lublin
Podziękował: 38 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: brutus18 »

Kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) jest ostry i \(\displaystyle{ \cos\alpha= \frac{8}{17}}\). Oblicz \(\displaystyle{ \sqrt{\tg ^{2}\alpha+1 }}\).


wyszło mi \(\displaystyle{ \frac{17}{8}}\) dobrze?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, o 17:25 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by lepiej wskazywały o czym może być treść zadania.
barakuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polen
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 306 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: barakuda »

Tak dobrze
ODPOWIEDZ