a)\(\displaystyle{ sin1200^{o}+cos(-1880^{o})}\)
b)\(\displaystyle{ 4sin120^{o}+tg300^{o}}\)
c)\(\displaystyle{ 2sin120^{o}-tg240^{o}}\)
d)\(\displaystyle{ 3cos(-300^{o})sin45 \cdot tg135^{o}}\)
e)\(\displaystyle{ 2sin^2225^{o}-ctg330^{o} \cdot tg405^{o}}\)
f)\(\displaystyle{ 10ctg315 ^{o}sin(-150^{o})cos225^{o}}\)
Oblicz bez uzwycia tablic
g)\(\displaystyle{ sin^2cos(-1800^{o})}\)
---------------
\(\displaystyle{ tg(-135^{o}) \cdot ctg405^{o}}\)
h)\(\displaystyle{ 9sin150^{o}-4cos240^{o}+12sin600^{o}}\)
------------------
\(\displaystyle{ 3sin(-45-2cos(-420^{o})}\)
i)\(\displaystyle{ tg10^{o} \cdot tg20^{o} \cdot tg30^{o} \cdot tg40^{o} \cdot tg50^{o} \cdot tg60^{o} \cdot tg70^{o} \cdot tg80^{o}}\)-- 1 lis 2009, o 17:39 --nikt nei umie?
oblicz bez uzycia tablic
oblicz bez uzycia tablic
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 18:27 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poza tym niechlujny.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poza tym niechlujny.