udowodnic tozsamosc

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
m1chal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 3 wrz 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ze szkoły

udowodnic tozsamosc

Post autor: m1chal »

\(\displaystyle{ \frac{sin2 \alpha }{1+cos2 \alpha }- \frac{cos \alpha }{1+cos \alpha } = tg \frac{ \alpha }{2}}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

udowodnic tozsamosc

Post autor: anna_ »

Sprawdź czy dobrze przepisałeś, bo dla \(\displaystyle{ \alpha=60^o}\) wychodzi fałsz
ODPOWIEDZ