Określ zbiór wartości funkcji oraz max i min funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
lincia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2009, o 17:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

Określ zbiór wartości funkcji oraz max i min funkcji

Post autor: lincia »

Bardzo prosze o pomoc z matmy jestem noga i nie umiem sobie poradzic z zadaniami >< Poprosze o jakies praktyczne wskazówki
Zbiór wartosci funkcji:
y=1-sin^{2} alpha
y=tg alpha *ctg alpha
y=1+tg^{2} alpha
y=l3-cos alpha l
Okresl min i max wartosc funkcji
y=sin^{2} alpha +2
y= 1 +ctg^{2} alpha
y= 4-3cos alpha
Ostatnio zmieniony 26 paź 2009, o 18:19 przez lincia, łącznie zmieniany 1 raz.
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

Określ zbiór wartości funkcji oraz max i min funkcji

Post autor: mostostalek »

latex.htm

jak chcesz korzystać z forum to stosuj się do jego regulaminu.. to chyba nie takie trudne?
lincia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2009, o 17:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

Określ zbiór wartości funkcji oraz max i min funkcji

Post autor: lincia »

mostostalek pisze:https://matematyka.pl/latex.htm

jak chcesz korzystać z forum to stosuj się do jego regulaminu.. to chyba nie takie trudne?
A bycie miłym tez chyba nie jest trudne? Jak probowalam uzyc kodu o lewej stronie pojawily mi sie tlyko komendy?
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

Określ zbiór wartości funkcji oraz max i min funkcji

Post autor: mostostalek »

obejmij kody klamrami tex i będzie dobrze wtedy można rozwiązywać.. co do tego, czy jestem miły.. Kiedyś ktoś mi powiedział, że jak będziemy odpisywać na posty niezgodne z regulaminem to pojawią się 3 takie same następne. "Nie plujmy sobie do talerza".. i ja się z tym zgadzam.. też to zrozumiesz jak posiedzisz na tym forum i spróbujesz odpowiadać na takie posty
ODPOWIEDZ