z matury probnej
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 17 paź 2009, o 14:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: C-n
- Podziękował: 5 razy
z matury probnej
wartosc wyrazenia \(\displaystyle{ sin 20^{o} cos 70^{o} + cos 20^{o} sin 70^{o} - tg 10^{o} tg 80^{o}}\) jest rowna:
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, o 21:51 przez miki999, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- High Voltage
- Użytkownik
- Posty: 133
- Rejestracja: 7 paź 2009, o 22:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 16 razy
z matury probnej
zauważ, że
\(\displaystyle{ sin20=sin(90-70)=cos70}\)
Jak na moje oko to wynik powinien wyjść \(\displaystyle{ 0}\)
\(\displaystyle{ sin20=sin(90-70)=cos70}\)
Jak na moje oko to wynik powinien wyjść \(\displaystyle{ 0}\)