obliczanie kąta

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kamil18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 lip 2008, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował: 8 razy

obliczanie kąta

Post autor: Kamil18 »

witam jak obliczalo sie np takie cos .... \(\displaystyle{ cos \alpha = - \frac{1}{2}}\) kompletnie zapomnialem...;/
michas-__
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 3 paź 2009, o 20:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 14 razy

obliczanie kąta

Post autor: michas-__ »

\(\displaystyle{ cos \alpha}\) to stosunek długości przyprostokątnej przyległej do kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) i przeciwprostokątnej-- 25 paź 2009, o 13:32 --a przepraszam, nie zauważyłem oczywiście minusa i zupełnie bez sensu napisałem, tu jest podobne zadanie https://matematyka.pl/148694.htm
Kamil18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 24 lip 2008, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował: 8 razy

obliczanie kąta

Post autor: Kamil18 »

chce znalezc wartosc alfa
ODPOWIEDZ