Wykresy funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
fantagiro43
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 21 paź 2009, o 18:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Wykresy funkcji

Post autor: fantagiro43 »

Jak będą wyglądały następujące wykresy:
1/ f(x)= |sinx|
2/ f(x)= sinx + |sinx|
3/ f(x)= \(\displaystyle{ \frac{cosx}{|cosx|}}\)
Andreas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1130
Rejestracja: 1 lis 2008, o 22:33
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 72 razy
Pomógł: 156 razy

Wykresy funkcji

Post autor: Andreas »

1) To co jest pod osią OX odbijasz symetrycznie względem tej osi

3) Na początku musisz ustalić dziedzinę. Funkcja ta będzie przyjmowała tylko wartości 1 albo -1.
1 dla tych x, dla których cos(x) jest dodatni.
ODPOWIEDZ