Rozwiązać równanie.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Z_i_o_M_e_K
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 119
Rejestracja: 16 paź 2008, o 19:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: TM
Podziękował: 46 razy

Rozwiązać równanie.

Post autor: Z_i_o_M_e_K »

\(\displaystyle{ \sin^{3}x +\cos^{3}x=1}\)-- 21 października 2009, 21:11 --rozwiąże ktoś?
kaz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 8 cze 2008, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: okolice Krakowa
Pomógł: 3 razy

Rozwiązać równanie.

Post autor: kaz »

wydaje mi się,że równanie będzie spełnione wtedy,gdy sinx=1 i cosx=0 lub sinx=0 i cosx=1
ODPOWIEDZ