Oblicz wartosci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 5 razy

Oblicz wartosci

Post autor: marcin2447 »

a)\(\displaystyle{ sin(2 \alpha + \frac{5}{4} \pi)}\) \(\displaystyle{ \alpha \in (\pi; \frac{3}{2} \pi)}\)
b)\(\displaystyle{ tg( \alpha - \frac{\pi}{4} )}\)
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Oblicz wartosci

Post autor: Kartezjusz »

O co Ci chodzi?
Chcesz mieć samo alfa wewnątrz funkcji?
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 5 razy

Oblicz wartosci

Post autor: marcin2447 »

chodzi o to jak to obliczyc mając dany kąt \(\displaystyle{ \alpha}\)
ODPOWIEDZ