Uzasadnij tożsamość trygonometryczną

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
angie.hova
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 30 cze 2009, o 17:11
Płeć: Kobieta

Uzasadnij tożsamość trygonometryczną

Post autor: angie.hova »

\(\displaystyle{ sin^{4} \alpha + cos^{4} \alpha = 1 - \frac{1}{2} sin^{2} 2 \alpha}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Uzasadnij tożsamość trygonometryczną

Post autor: Nakahed90 »

Spróbuj tak \(\displaystyle{ L=sin^4 \alpha+cos^4 \alpha+2sin^2 \alpha cos^2 \alpha-2sin^2\alpha cos^2\alpha=...}\)
ODPOWIEDZ