Oblicz wartość wyrazenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Hrax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 16 paź 2009, o 15:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan

Oblicz wartość wyrazenia

Post autor: Hrax »

\(\displaystyle{ \frac{ \sin^260^o +3\tan 30^o\cdot \cos 30^o }{1-3\tan 45^o}}\)
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

Oblicz wartość wyrazenia

Post autor: agulka1987 »

podstaw wartosci z tablic dla danego kąta
ODPOWIEDZ