ustal dziedzine

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 5 razy

ustal dziedzine

Post autor: marcin2447 »

ustal dziedzine i sprawdz czy równosc jest tożsamoscią
\(\displaystyle{ (1+sin\alpha)( \frac{1}{cos\alpha} -tg\alpha)=cos\alpha}\)
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10225
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2362 razy

ustal dziedzine

Post autor: Dasio11 »

Dziedzina to po prostu dziedzina tangensa. W drugim nawiasie sprowadź do wspólnego mianownika, wzór skróconego mnożenia i jedynka.-- 11 paź 2009, o 19:28 --Dziedzina to po prostu dziedzina tangensa. W drugim nawiasie sprowadź do wspólnego mianownika, wzór skróconego mnożenia i jedynka.
ODPOWIEDZ