ustal dziedzine

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
marcin2447
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 5 razy

ustal dziedzine

Post autor: marcin2447 »

jak w temacie
\(\displaystyle{ (1+sin\alpha)( \frac{1}{cos\alpha} -tg\alpha)=cos\alpha}\)
Awatar użytkownika
meninio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1876
Rejestracja: 3 maja 2008, o 11:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 467 razy

ustal dziedzine

Post autor: meninio »

\(\displaystyle{ \cos \alpha \neq 0}\)
ODPOWIEDZ