Oblicz wiedząc że...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
DemoniX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 12:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Puck
Podziękował: 22 razy

Oblicz wiedząc że...

Post autor: DemoniX »

Wiedząc że \(\displaystyle{ Sin22,5= \frac{ \sqrt{2- \sqrt{2} } }{2}}\) oblicz \(\displaystyle{ Cos22,5}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Oblicz wiedząc że...

Post autor: Nakahed90 »

Znasz jedynkę trygonometryczną?
DemoniX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 13 wrz 2008, o 12:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Puck
Podziękował: 22 razy

Oblicz wiedząc że...

Post autor: DemoniX »

Właśnie ją poznałem, bardzo dziękuję za wskazówke!
ODPOWIEDZ