sprawdź tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cz91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 18:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź

sprawdź tożsamość

Post autor: cz91 »

Proszę o wytłumaczenie jak się za to zabrać(staram się to rozwiązać ale niestety nie umiem):

a)\(\displaystyle{ \frac{1+sin \alpha }{cos \alpha } = \frac{cos \alpha }{1-sin \alpha }}\)

b)\(\displaystyle{ 1-2sin ^{2}x=2cos ^{2}x - 1}\)

c)\(\displaystyle{ sin ^{2}x \cdot cos ^{2}x = 2cos ^{2}x - 1}\)

Z góry dzieki!
miodzio1988

sprawdź tożsamość

Post autor: miodzio1988 »

a) Na krzyz pomnoz
2)jedynka tryg.
3)jedynka trygonometryczna
ODPOWIEDZ