Sprawdź, czy istnieje taki kąt

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Anka1212K
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 wrz 2009, o 16:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: WARSZAWA

Sprawdź, czy istnieje taki kąt

Post autor: Anka1212K »

\(\displaystyle{ \cos \alpha = \frac{2 \sqrt{7}}{7}\\ \tg\alpha =-\frac{5 \sqrt{6}}{12}}\)
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2009, o 23:13 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dopracuj znajomość LaTeX-a
rodzyn7773
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1659
Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 278 razy

Sprawdź, czy istnieje taki kąt

Post autor: rodzyn7773 »

znając tg i cos kąta oblicz sinus, no i zostało sprawdzenie czy obliczona wartość należy do <-1,1>
ODPOWIEDZ