Wyznacz 3 zbiory wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
allison
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 8 lut 2009, o 12:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 45 razy

Wyznacz 3 zbiory wartości

Post autor: allison »

Mam takie funkcje:
a) \(\displaystyle{ f(x)= \frac{x+3}{x-2}}\)
b) \(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{4-x}+ \sqrt{2x-8}}\)
c) \(\displaystyle{ f(x)=2x ^{2}-4x}\) określona dla \(\displaystyle{ x \in <0;3>}\)
Umiałam tylko wyznaczyć dziedzinę, nic dalej. Proszę o czytelną pomoc!
miodzio1988

Wyznacz 3 zbiory wartości

Post autor: miodzio1988 »

a)\(\displaystyle{ x+3=x-2+5}\)
I mamy znaną nam funkcje
b)Jaki zbior wartosci ma pierwiastek?
c)Funkcja kwadratowa. Zbior wartosci znany
ODPOWIEDZ