zwiazki miarowe, cosinusy i sinusy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ewcia123123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 15 wrz 2009, o 11:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 1 raz

zwiazki miarowe, cosinusy i sinusy

Post autor: ewcia123123 »

1.oblicz dlugosc dluzszej przekatnej rownolegloboku,w ktorym boki maja dlugosc 4 cm i 6 cm,a miara kata miedzy nimi 60stopni
2.oblicz pole trapezu rownoramiennego,w ktorym dane sa dlugosci: krotszej podstawy b=2,przekatnej p+2pierwiastek z 7, i ramienia c=4
3.dwa boki trojkata maja dlugosci 6 i 10,a jego pole rowna sie 15 pierwiastek z 3.15 [sqrt{} 3] oblicz dlugosc trzeciego boku tego trojkata
4. przekatne rownolegloboku przecinaja sie pod katem 60stopni,a ich dlugosci wynosza 2 i 6. znajdz dlugosci boku rownolegloboku
5. romb,ktorego kat ostry ma miare alfa=30stopni,jest opisany na okregu o promieniu r=4. oblicz pole tego rombu i wyznacz dlugosci jego krotszej przekatnej
Awatar użytkownika
schloss
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 12 wrz 2009, o 12:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 19 razy

zwiazki miarowe, cosinusy i sinusy

Post autor: schloss »

wzory?
ODPOWIEDZ