Oblicz Tangens,związki między funkcjami
Oblicz Tangens,związki między funkcjami
1.Wiedząc że cos alpha=3/5 i alpha jest kątem ostrym obl tg.alpha
-
- Użytkownik
- Posty: 298
- Rejestracja: 6 paź 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 73 razy
Oblicz Tangens,związki między funkcjami
z jedynki obliczasz sinus kąta... a \(\displaystyle{ tg= \frac{sin}{cos}}\)
ps jedynka \(\displaystyle{ 1=sin^{2}+cos^{2}}\) tego samego kąta
ps jedynka \(\displaystyle{ 1=sin^{2}+cos^{2}}\) tego samego kąta