Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych mając dane:
\(\displaystyle{ a) \cos \alpha = \frac{2}{3}}\)
\(\displaystyle{ b) \tg \alpha =2}\)
jak dacie rade to pomuzcie potrzebuje to do dnia 25.08 do godziny 14:00
Thx
oblicz wartość pozostałych funkcji
oblicz wartość pozostałych funkcji
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, o 19:27 przez Rogal, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zapoznaj się z Instrukcją LaTeXa
Powód: Zapoznaj się z Instrukcją LaTeXa
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10225
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
oblicz wartość pozostałych funkcji
1. Jedynka trygonometryczna i iloraz funkcji.
2. Układ równań, z podstawieniem \(\displaystyle{ \tg= \frac{\sin}{\cos}}\) oraz jedynką tryg.
2. Układ równań, z podstawieniem \(\displaystyle{ \tg= \frac{\sin}{\cos}}\) oraz jedynką tryg.
-
- Użytkownik
- Posty: 16
- Rejestracja: 6 wrz 2008, o 14:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 2 razy
oblicz wartość pozostałych funkcji
a)
\(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{ \sqrt{5} }{3}}\)
\(\displaystyle{ tg \alpha = \frac{2 \sqrt{5} }{5}}\)
\(\displaystyle{ ctg \alpha = \frac{ \sqrt{5} }{2}}\)
\(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{ \sqrt{5} }{3}}\)
\(\displaystyle{ tg \alpha = \frac{2 \sqrt{5} }{5}}\)
\(\displaystyle{ ctg \alpha = \frac{ \sqrt{5} }{2}}\)
oblicz wartość pozostałych funkcji
Możez jako podpis sobie ten tekst walnąć
A autor tematu nie zrobil do konca tego zadania, więc nie jestem zadowolony
A autor tematu nie zrobil do konca tego zadania, więc nie jestem zadowolony