skomplikowane równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
animalrex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 maja 2009, o 19:16
Płeć: Mężczyzna

skomplikowane równanie

Post autor: animalrex »

witam poszukuje rozwiązania poniższego równania
\(\displaystyle{ \frac{a ^{2} }{l ^{2}+ \left( \frac{2lcos \beta}{\pi}\right) ^{2} - \frac{\pi ^{2} \left( \frac{2lcos\beta}{\pi} \right) ^{2} }{4} } + \frac{ \left( \frac{2lcos\beta}{\pi}-y \right) ^{2} }{ \left( \frac{2lcos\beta}{\pi} \right) ^{2} } = 1}\)
ponadto a,l,y liczby większe od zera
szukam postaci rozwiązania \(\displaystyle{ cos\beta}\) =.....
pozdrawiam
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2156
Rejestracja: 5 paź 2008, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Politechnika Wrocławska
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 317 razy

skomplikowane równanie

Post autor: czeslaw »

Podstaw sobie \(\displaystyle{ t=\frac{2l \cos \beta}{\pi}}\)
ODPOWIEDZ