wartosc arctg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
czokled
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 3 lip 2009, o 12:38
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

wartosc arctg

Post autor: czokled »

witam, moze mi ktos podpowiedziec dlaczego z \(\displaystyle{ - \sqrt{3} arctg - \sqrt{3}}\) wychodzi \(\displaystyle{ \frac{pi}\sqrt{3}}\) ?
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

wartosc arctg

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ arctg-\sqrt{3}=x \iff tgx=-\sqrt{3}}\)
ODPOWIEDZ