amplituda ,czy można zapisac...
- marcin2447
- Użytkownik
- Posty: 274
- Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warsaw
- Podziękował: 104 razy
- Pomógł: 5 razy
amplituda ,czy można zapisac...
\(\displaystyle{ 2sin3x=0}\) chciałem się zapytac czy jesli jest takie równanie to czy ampituda niema znaczenia i czy można zapisac w taki sposób? \(\displaystyle{ sin3x=0}\)
amplituda ,czy można zapisac...
Tak
\(\displaystyle{ a\cdot b=0 \quad \Leftrightarrow \quad a=0 \; \vee \; b=0}\)
Ale chyba \(\displaystyle{ 2\neq 0}\)...
\(\displaystyle{ a\cdot b=0 \quad \Leftrightarrow \quad a=0 \; \vee \; b=0}\)
Ale chyba \(\displaystyle{ 2\neq 0}\)...
- marcin2447
- Użytkownik
- Posty: 274
- Rejestracja: 24 lut 2009, o 18:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warsaw
- Podziękował: 104 razy
- Pomógł: 5 razy
amplituda ,czy można zapisac...
niechciałem zakładac nowego tematu jak to rozwiazac?
\(\displaystyle{ cosx-cos( \frac{1}{2}\pi -x)=0}\)
\(\displaystyle{ cosx-cos( \frac{1}{2}\pi -x)=0}\)