\(\displaystyle{ 2sin \frac{\pi}{4}t = \frac{\pi}{2}}\)
Obliczyć t.
Wyznaczyć niewiadomą t
- Quaerens
- Użytkownik
- Posty: 2489
- Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 439 razy
- Pomógł: 181 razy
Wyznaczyć niewiadomą t
Nie wiem czy ok:
\(\displaystyle{ \frac{2sin \pi t}{4}=\frac{\pi}{2} / \cdot 4 \\ 2sin \pi t= \frac{4 \pi}{2} / \div 2 \\ sin \pi t=4 \pi / \div sin \\ \pi t=\frac{4 \pi}{sin} / \div \pi \\ t=\frac{4}{sin}}\)
\(\displaystyle{ \frac{2sin \pi t}{4}=\frac{\pi}{2} / \cdot 4 \\ 2sin \pi t= \frac{4 \pi}{2} / \div 2 \\ sin \pi t=4 \pi / \div sin \\ \pi t=\frac{4 \pi}{sin} / \div \pi \\ t=\frac{4}{sin}}\)
Wyznaczyć niewiadomą t
O ludzie.....nie możesz dzielić przez \(\displaystyle{ sin}\)!!!!!!!!! weź to poraw, bo aż wstyddamianplflow pisze:Nie wiem czy ok:
\(\displaystyle{ \frac{2sin \pi t}{4}=\frac{\pi}{2} / \cdot 4 \\ 2sin \pi t= \frac{4 \pi}{2} / \div 2 \\ sin \pi t=4 \pi / \div sin \\ \pi t=\frac{4 \pi}{sin} / \div \pi \\ t=\frac{4}{sin}}\)