Oblicz, mnozenie cosinusów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-=Prezes=-
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2007, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Słupsk
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 1 raz

Oblicz, mnozenie cosinusów

Post autor: -=Prezes=- »

\(\displaystyle{ cos81*cos24-cos9*cos76=}\)

Jak to zrobic?
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Oblicz, mnozenie cosinusów

Post autor: Nakahed90 »

Skorzystaj ze wzórów redukcyjnych \(\displaystyle{ \pi -\alpha}\)
ODPOWIEDZ