Witam. mam takie zadanie z którego trzeba wyznaczyć L. Proszę o pomoc
\(\displaystyle{ m_1 + m_2 = \cos (L) \cdot \sin (L)}\)
Równanie- wyznaczyć L
- lina2002
- Użytkownik
- Posty: 599
- Rejestracja: 27 mar 2008, o 13:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 151 razy
Równanie- wyznaczyć L
\(\displaystyle{ 2(m_{1}+m_{2})=2\cos(L)\sin(L)}\)
\(\displaystyle{ 2(m_{1}+m_{2})=\sin(2L)}\)
\(\displaystyle{ 2L= \arc \sin 2(m_{1}+m_{2})}\)
\(\displaystyle{ L= \frac{\arc \sin 2(m_{1}+m_{2})}{2}}\)
\(\displaystyle{ 2(m_{1}+m_{2})=\sin(2L)}\)
\(\displaystyle{ 2L= \arc \sin 2(m_{1}+m_{2})}\)
\(\displaystyle{ L= \frac{\arc \sin 2(m_{1}+m_{2})}{2}}\)