Spawdź tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Agata16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 30 maja 2009, o 15:00
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

Spawdź tożsamość

Post autor: Agata16 »

\(\displaystyle{ ( \frac{1}{sin \alpha }+ \frac{1}{cos \alpha } ) (sin \alpha + cos \alpha ) = 2 + \frac{1}{sin \alpha cos \alpha }}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Spawdź tożsamość

Post autor: Nakahed90 »

Sprowadź do współnego mianowsnika pierwszy nawias i pomnóż lewą stronę.
ODPOWIEDZ