oblicz pozostale wartosci z tozsamosci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ania11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 14 lis 2007, o 19:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdansk
Podziękował: 6 razy

oblicz pozostale wartosci z tozsamosci

Post autor: ania11 »

a) podane jest \(\displaystyle{ tg alfa = - \frac{3}{4}}\)
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

oblicz pozostale wartosci z tozsamosci

Post autor: Quaerens »

\(\displaystyle{ ctgx=-\frac{4}{3}}\)-- 3 czerwca 2009, 14:48 --\(\displaystyle{ tgx=\frac{sinx}{cosx} \\ sin^{2}x+cos^{2}=1 \\ -\frac{3}{4}=\frac{sinx}{cosx}}\)

I na krzyż.
ODPOWIEDZ