Zapis rownania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mokasyn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 29 kwie 2009, o 10:51
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 1 raz

Zapis rownania

Post autor: mokasyn »

witam mam takie pytanie:

czy wyrazenie: \(\displaystyle{ x \neq \frac{pi}{3}+2k pi \wedge x \neq \frac{5pi}{3}+2k pi}\) k in C

moge zapisac jako: \(\displaystyle{ x \neq [\left] \frac{pi}{3}+2 k pi ; \frac{5pi}{3}+2k pi[ \right]}\) k in C


te podwojne kwadratowe nawiasy do zwykle klamry!!!

głownie chodzi mi o te klamry. Czy mozna to zapisac w takiej postaci.
Tomcat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 327
Rejestracja: 23 mar 2009, o 21:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 62 razy

Zapis rownania

Post autor: Tomcat »

Tak, jeżeli są to takie klamry: \(\displaystyle{ \{\}}\) to tak.
ODPOWIEDZ