Oblicz wartość wyrażenia
Oblicz wartość wyrażenia
\(\displaystyle{ tg(315^{\circ})}\)\(\displaystyle{ *sin240^{\circ}}\)\(\displaystyle{ *ctg(-135^{\circ})}\)
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10226
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
Oblicz wartość wyrażenia
\(\displaystyle{ \tg 315^\circ=-\tg 45^\circ=\ldots \\
\sin 240^\circ=-\sin 60^\circ= \ldots \\
\ctg (-135^\circ)=\ctg 45^\circ=\ldots}\)
\sin 240^\circ=-\sin 60^\circ= \ldots \\
\ctg (-135^\circ)=\ctg 45^\circ=\ldots}\)