Liczba \(\displaystyle{ cos75^{o}}\) jest :
a) całkowita
b) równa \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
c) mniejsza od 0,5
d) większa od \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
Stawiam na c dzięki kalkulatorowi. dobrze?
Pytanie dotyczące cosinusa
Pytanie dotyczące cosinusa
Nie znamy wykresu funkcji cosinus i wartości najpopularniejszych kątów, nie?
Swoją drogą to \(\displaystyle{ cos 75^\circ = cos (45^\circ + 30^\circ ) = \ldots}\)
Swoją drogą to \(\displaystyle{ cos 75^\circ = cos (45^\circ + 30^\circ ) = \ldots}\)