Funkcje trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Peugeot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 maja 2009, o 19:23
Płeć: Kobieta

Funkcje trygonometryczne

Post autor: Peugeot »

tgA/tgA+ ctgA=sin2A A--alfa
1/1-sinA+1/1=sinA=2/cos2A
(tg2A-sin2A)*ctg2A=sin2A
(sinA+ cosA)2 + (sinA-cosA)2=2

Pomocy wcale tego nie łapie chodzę do gimnazjum a wymagają materiał liceum POMOCY
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1996
Rejestracja: 20 maja 2008, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Podziękował: 42 razy
Pomógł: 247 razy

Funkcje trygonometryczne

Post autor: xanowron »

Zapisz to w LaTeXie najpierw, a poza tym skoro wymagają to na pewno tłumaczyli i masz coś niecoś w zeszycie o tym. Popraw zapis to ktoś Ci pomoże.
Peugeot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 maja 2009, o 19:23
Płeć: Kobieta

Funkcje trygonometryczne

Post autor: Peugeot »

frac{tgA}{tgA} + ctgA=sin2A A--alfa
frac{1}{1-sinA} + frac{1}{1+sinA} = frac{2}{cos2A}
(tg2A-sin2A)*ctg2A=sin2A
(sinA+ cosA) ^{2} + (sinA-cosA) ^{2} =2
ODPOWIEDZ