o drzewie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
alexsus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 140
Rejestracja: 4 wrz 2008, o 14:45
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: łodz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3 razy

o drzewie

Post autor: alexsus »

rosnace na rowninie drzewo o wyoskosci 12,5m rzuca cien o dlugosci 16m.pod jakim katem padaja promienie slonca na plaszczyzne pozioma?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

o drzewie

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ tg\alpha=\frac{12,5}{16}}\)
alexsus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 140
Rejestracja: 4 wrz 2008, o 14:45
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: łodz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3 razy

o drzewie

Post autor: alexsus »

piasek101 pisze:\(\displaystyle{ tg\alpha=\frac{12,5}{16}}\)

tylko tyle nie mozliwe
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

o drzewie

Post autor: piasek101 »

alexsus pisze:tylko tyle nie mozliwe
Trzeba to dokończyć - wiedziałaś w jakim dziale zamieścić - powinnaś wiedzieć jak.
6hokage
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 268
Rejestracja: 24 mar 2009, o 13:06
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 35 razy

o drzewie

Post autor: 6hokage »

Podpowiedź: arctg.
ODPOWIEDZ