\(\displaystyle{ \frac{1}{\sin ^{2} \alpha } - 1 = \ctg ^{2} \alpha \\ L= \frac{\sin ^{2} \alpha + \cos ^{2} \alpha }{\sin ^{2} \alpha } - 1 = 1+ \frac{\cos ^{2} \alpha }{\sin ^{2} } - 1 = \ctg ^{2} \alpha}\)
L=P może mi ktoś powiedzieć czy jest to dobre rozwiązanie?
Poza złożeniem samokrytyki dobrze byłoby to poprawić, nie?
Rogal
sprawdzenie równania
-
- Użytkownik
- Posty: 268
- Rejestracja: 24 mar 2009, o 13:06
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 35 razy
sprawdzenie równania
\(\displaystyle{ \frac{1}{sin ^{2} \alpha } - 1 = ctg ^{2} \alpha
L= \frac{sin ^{2} \alpha + cos ^{2} \alpha }{sin ^{2} \alpha } - 1 = 1+ \frac{cos ^{2} \alpha }{sin ^{2} } - 1 = ctg ^{2}}\)
Tak, jest gitara. Zastanawia mnie jednak co innego, dlaczgo tak wielu ludzi nie zwraca uwagi na to czy czytelnie zapisali treść zadania . Może mi powiesz dlaczego Ty nie zwróciłeś na to uwagi, przecież od tego zależy to czy ktos Ci pomoże.
L= \frac{sin ^{2} \alpha + cos ^{2} \alpha }{sin ^{2} \alpha } - 1 = 1+ \frac{cos ^{2} \alpha }{sin ^{2} } - 1 = ctg ^{2}}\)
Tak, jest gitara. Zastanawia mnie jednak co innego, dlaczgo tak wielu ludzi nie zwraca uwagi na to czy czytelnie zapisali treść zadania . Może mi powiesz dlaczego Ty nie zwróciłeś na to uwagi, przecież od tego zależy to czy ktos Ci pomoże.
sprawdzenie równania
Przepraszam zachowałem się jak gówniarz;( od teraz będę zwracać na to uwagęTak, jest gitara. Zastanawia mnie jednak co innego, dlaczgo tak wielu ludzi nie zwraca uwagi na to czy czytelnie zapisali treść zadania . Może mi powiesz dlaczego Ty nie zwróciłeś na to uwagi, przecież od tego zależy to czy ktos Ci pomoże.