doprowadzanie do prostrzej postaci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
julia17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 8 maja 2009, o 18:40
Płeć: Kobieta

doprowadzanie do prostrzej postaci

Post autor: julia17 »

doprowadź wyrażenie: \(\displaystyle{ \frac{sin}{1+cos}}\) + \(\displaystyle{ \frac{1+cos}{sin}}\)

do postaci:

\(\displaystyle{ \frac{2}{sin}}\)
miodzio1988

doprowadzanie do prostrzej postaci

Post autor: miodzio1988 »

Sprowadz do wspolnego mianownika + jedynka trygonometyczna
julia17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 8 maja 2009, o 18:40
Płeć: Kobieta

doprowadzanie do prostrzej postaci

Post autor: julia17 »

tak robie, a jednak mi nie chce wyjść
miodzio1988

doprowadzanie do prostrzej postaci

Post autor: miodzio1988 »

Pokaz swoje obliczenia.
ODPOWIEDZ