Mógłby ktoś sprawdzić, czy dobrze wyliczyłem? Bo mam wątpliwości :/
\(\displaystyle{ 8 \cdot cos120 ^{o} = -4
16 \cdot cos240 ^{o} = 8
8 \cdot sin120 ^{o} = 9,8
16 \cdot sin240 ^{o} = 19,6}\)
Liczba + funkcja trygonometryczna
-
- Użytkownik
- Posty: 300
- Rejestracja: 6 lut 2009, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 16 razy
- Pomógł: 39 razy
Liczba + funkcja trygonometryczna
\(\displaystyle{ 16 \cdot \cos 240^\circ = 16 \cdot -\frac{1}{2} =...}\)
\(\displaystyle{ 8 \cdot \sin 120^\circ = 8 \cdot \frac{\sqrt{3}}{2} = ...}\)
\(\displaystyle{ 16 \cdot \sin 240^\circ = 16 \cdot -\frac{\sqrt{3}}{2} =...}\)
Pierwsze ok.
\(\displaystyle{ 8 \cdot \sin 120^\circ = 8 \cdot \frac{\sqrt{3}}{2} = ...}\)
\(\displaystyle{ 16 \cdot \sin 240^\circ = 16 \cdot -\frac{\sqrt{3}}{2} =...}\)
Pierwsze ok.