Proste równanie?

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
anpb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy

Proste równanie?

Post autor: anpb »

Jak obliczyć takie coś?

\(\displaystyle{ cos \alpha + \sqrt{3} sin \alpha = 1}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Proste równanie?

Post autor: Nakahed90 »

Wyciągnij dwójkę przed nawias.
ODPOWIEDZ