postać rozwiazania równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
animalrex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 maja 2009, o 19:16
Płeć: Mężczyzna

postać rozwiazania równania

Post autor: animalrex »

witam poszukuje rozwiązania poniższego równania
\(\displaystyle{ \frac{a ^{2} }{l ^{2}+ \left( \frac{2lcos \beta}{\pi}\right) ^{2} - \frac{\pi ^{2} \left( \frac{2lcos\beta}{\pi} \right) ^{2} }{4} } + \frac{ \left( \frac{2lcos\beta}{\pi}-y \right) ^{2} }{ \left( \frac{2lcos\beta}{\pi} \right) ^{2} } = 1}\)
ponadto a,l,y liczby większe od zera
szukam postaci rozwiązania cos beta =.....
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 6 lip 2009, o 14:40 przez animalrex, łącznie zmieniany 2 razy.
Rogal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5405
Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: a z Limanowej
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 422 razy

postać rozwiazania równania

Post autor: Rogal »

Napisz to zrozumiale, bo inaczej nikt nie będzie mógł Ci pomóc - masz linka w moim podpisie.
ODPOWIEDZ