Narysuj wykres funkcji y

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
XanthiQ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 10 lut 2008, o 18:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 5 razy

Narysuj wykres funkcji y

Post autor: XanthiQ »

Narysuj wykres funkcji

\(\displaystyle{ y = \left[ cos \left(x + \frac{\Pi}{4} \right) \right]}\)

i podaj jej zbiór wartości. (Wiem, że zbiór wartości to \(\displaystyle{ Zw =\{-1, 0, 1\}}\))


\(\displaystyle{ \left[x\right]}\) - oznacza największą liczbę całkowitą nie większą niż \(\displaystyle{ x}\)
Awatar użytkownika
De Moon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 379
Rejestracja: 5 kwie 2008, o 00:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 43 razy

Narysuj wykres funkcji y

Post autor: De Moon »

Narysuj cosinusoidę.
Przesuń ją.
Policz \(\displaystyle{ [x]}\).
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Narysuj wykres funkcji y

Post autor: anna_ »



Wpisz w okienko:

floor(cos(x+pi/4))
ODPOWIEDZ