Obliczyć dł boków trójkata

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
CzaRRnA22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2009, o 18:29
Płeć: Kobieta

Obliczyć dł boków trójkata

Post autor: CzaRRnA22 »

w trójkącie ABC mamy dane \(\displaystyle{ |AB|=28 , sinA=\frac{5}{13}, tgB=(-\frac{15}{8})}\) oblicz długość AC, BC
gryzzly92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 16 mar 2007, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Hrubieszów
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 7 razy

Obliczyć dł boków trójkata

Post autor: gryzzly92 »

1. Narysuj trójkąt. napisz czym jest w nim sin oraz tg. oblicz ze wzoru definicyjnego.

2. Przeczytaj instrukcję LaTeX-u
CzaRRnA22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2009, o 18:29
Płeć: Kobieta

Obliczyć dł boków trójkata

Post autor: CzaRRnA22 »

w przeciwieństwie do Ciebie umiem pisać w Tex-u i nie trzeba mi czytać żadnych instrukcji bo to co jest na tej stronie w instrukcjach odbiega daleko od prawdziwego LaTeX-a!!!!
gryzzly92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 16 mar 2007, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Hrubieszów
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 7 razy

Obliczyć dł boków trójkata

Post autor: gryzzly92 »

CzaRRnA22 pisze:w trójkącie ABC mamy dane \(\displaystyle{ |AB|=28 , sinA=\frac{5}{13}, tgB=(-\frac{15}{8})}\) oblicz długość AC, BC
[...]
CzaRRnA22 pisze:w przeciwieństwie do Ciebie umiem pisać w Tex-u i nie trzeba mi czytać żadnych instrukcji bo to co jest na tej stronie w instrukcjach odbiega daleko od prawdziwego LaTeX-a!!!!
[...]
Z prywatnej wiadomości od CzaRRnA22:
CzaRRnA22 pisze:Jak taki jesteś mądry to rozwiąż to zadanie a nie cwaniakujesz żebym sobie narysowała i z definicji rozwiązała. Taką pomoc to ja też mogę Ci udzielić gówniarzu.
Jakbyś się dobrze znała, to byś wiedziała jaki jest kodzik na alfę A w instrukcji jak byk jest napisane jak to wpisać.

Nawet nie wspominając że nie podałaś żadnego rysunku. Jeżeli chciałaś oznaczyć jako sinus kąta przy wierzchołku A to nie pisze się sinusa z punktu tylko ew. \(\displaystyle{ sin \sphericalangle A}\) w najgorszym przypadku.

Proszę, (jeszcze raz, ale już ostatni) przeredaguj zadanie to z chęcią Ci pomogę. Nie wiem czemu żywisz tyle urazy do mnie

Z poważaniem, Gryzzly92.
ODPOWIEDZ