Doprowadz wyrazenie do najprostszej postaci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Aphia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 kwie 2009, o 16:58
Płeć: Kobieta

Doprowadz wyrazenie do najprostszej postaci

Post autor: Aphia »

Nic sensownego nie chce mi wyjsc...

B=sin²ßsin²ß + sin²ßcos²ß + cos²ß
S1K0R
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 29 kwie 2009, o 08:53
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 7 razy

Doprowadz wyrazenie do najprostszej postaci

Post autor: S1K0R »

\(\displaystyle{ =sin ^{2}\beta \left( sin ^{2}\beta + cos ^{2} \beta \right) + cos ^{2} \beta = sin ^{2} \beta + cos ^{2} \beta = 1}\)
ODPOWIEDZ