Wyraź w radianach następujące charakterystyczne kąty :
30 stopni
45 stopni
60stopni
90stopni
270stopni
360stopni
720 stopni
Radiany trygonometria
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 25 mar 2009, o 10:41
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 4 razy
- miki999
- Użytkownik
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Radiany trygonometria
Radiany na stopnie:
\(\displaystyle{ \alpha\ [rad] =\alpha \cdot \frac{180}{ \pi} ^{\circ}}\)
Stopnie na radiany:
\(\displaystyle{ \alpha ^{\circ}= \alpha \cdot \frac{\pi}{ 180}\ [rad]}\)
I to cała filozofia.
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ \alpha\ [rad] =\alpha \cdot \frac{180}{ \pi} ^{\circ}}\)
Stopnie na radiany:
\(\displaystyle{ \alpha ^{\circ}= \alpha \cdot \frac{\pi}{ 180}\ [rad]}\)
I to cała filozofia.
Pozdrawiam.