Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
borsuk
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 24 mar 2009, o 21:14
- Płeć: Mężczyzna
Post
autor: borsuk »
Witam
Jak z równania: \(\displaystyle{ T=a sin \alpha + b sin2 \alpha}\) Wyznaczyć \(\displaystyle{ \alpha}\) ? T, a, b, są znane.
-
bedbet
- Użytkownik
- Posty: 2530
- Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 248 razy
Post
autor: bedbet »
Masz konkretne wartości \(\displaystyle{ T, a, b}\)?