Znajdz te wartosci parametrow \(\displaystyle{ \alpha \in <0;\pi>}\) i \(\displaystyle{ \beta \in <0;\pi>}\) dla ktorych rownanie \(\displaystyle{ [-1+log _{2}(tg ^{2}\alpha -1)]x + |cos ^{2}\beta-1|= \frac{1}{2}}\)
jest spelnione dla kazdego \(\displaystyle{ x \in R}\)
Znajdz wartosci parametrow
- Ateos
- Użytkownik
- Posty: 1100
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 17:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Swarzędz
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 214 razy
Znajdz wartosci parametrow
\(\displaystyle{ ax+b= \frac{1}{2} \Rightarrow a=0 \wedge b= \frac{1}{2}}\)
gdzie u nas \(\displaystyle{ a=(-1+ \log ..) \quad b=|\cos ...}\)
gdzie u nas \(\displaystyle{ a=(-1+ \log ..) \quad b=|\cos ...}\)