Okresl ZW
- Nakahed90
- Użytkownik
- Posty: 9096
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
Okresl ZW
\(\displaystyle{ t=sinx \wedge t\in <-1,1>}\)
\(\displaystyle{ f(t)=t^{2}-t}\)
\(\displaystyle{ t_{w}=\frac{1}{2} \in <-1,1>}\)
\(\displaystyle{ f(t_{w})=-\frac{1}{4}}\)
\(\displaystyle{ f(1)=0}\)
\(\displaystyle{ f(-1)=2}\)
\(\displaystyle{ ZW=<-\frac{1}{4},2>}\)
\(\displaystyle{ f(t)=t^{2}-t}\)
\(\displaystyle{ t_{w}=\frac{1}{2} \in <-1,1>}\)
\(\displaystyle{ f(t_{w})=-\frac{1}{4}}\)
\(\displaystyle{ f(1)=0}\)
\(\displaystyle{ f(-1)=2}\)
\(\displaystyle{ ZW=<-\frac{1}{4},2>}\)