funkcje trygonometryczne- obliczyć

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
nodame
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 kwie 2009, o 10:39
Płeć: Kobieta
Podziękował: 3 razy

funkcje trygonometryczne- obliczyć

Post autor: nodame »

\(\displaystyle{ \frac{\sin 125^{o} + 2\cos(-60^{o})}{\tan(-225^{o})}}\)
miodzio1988

funkcje trygonometryczne- obliczyć

Post autor: miodzio1988 »

Wzorow redukcyjnych nie znamy?
nodame
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 kwie 2009, o 10:39
Płeć: Kobieta
Podziękował: 3 razy

funkcje trygonometryczne- obliczyć

Post autor: nodame »

sin125, nie
miodzio1988

funkcje trygonometryczne- obliczyć

Post autor: miodzio1988 »



Podstawiamy tylko do wzorkow. Nic trudnego.
ODPOWIEDZ