roziąż równanie :
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
roziąż równanie :
wskazówka:
\(\displaystyle{ 4sin^2x(sinx+1)-3(sinx+1)=(sinx+1)(4sin^2x-3)=(sinx+1)(2sinx- \sqrt{3} )(2sinx+ \sqrt{3} )}\)
\(\displaystyle{ 4sin^2x(sinx+1)-3(sinx+1)=(sinx+1)(4sin^2x-3)=(sinx+1)(2sinx- \sqrt{3} )(2sinx+ \sqrt{3} )}\)
roziąż równanie :
mmoonniiaa pisze:wskazówka:
\(\displaystyle{ 4sin^2x(sinx+1)-3(sinx+1)=(sinx+1)(4sin^2x-3)=(sinx+1)(2sinx- \sqrt{3} )(2sinx+ \sqrt{3} )}\)
Dziękuje za pomoc