zamiana kata

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sajmonns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 132
Rejestracja: 12 paź 2006, o 19:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wwa

zamiana kata

Post autor: sajmonns »

Witam mam problem jak zamienic kąt cos alfa=\(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\) na sin alfa

za pomoc dzieki z góry pozdr
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

zamiana kata

Post autor: matshadow »

\(\displaystyle{ \sin^2\alpha+\cos^2\alpha=1}\)
ODPOWIEDZ