Roziwiąż nierównosc graficznie:
\(\displaystyle{ sinx *cosx \ge \frac{1}{4}}\)
graficzne rozwiązanie nierówności
- południowalolka
- Użytkownik
- Posty: 349
- Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 70 razy
- Pomógł: 23 razy
graficzne rozwiązanie nierówności
\(\displaystyle{ sinx *cosx \ge \frac{1}{4} \backslash * 2}\)
\(\displaystyle{ 2sinx *cosx \ge \frac{1}{2}}\) znany wzorek
\(\displaystyle{ sin2x \ge \frac{1}{2}}\)
Wie kolezanka jak wygląda funkcja sinus? To sobie kolezanka teraz poradzi
\(\displaystyle{ 2sinx *cosx \ge \frac{1}{2}}\) znany wzorek
\(\displaystyle{ sin2x \ge \frac{1}{2}}\)
Wie kolezanka jak wygląda funkcja sinus? To sobie kolezanka teraz poradzi