Znak liczby a

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
tomi140
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 739
Rejestracja: 14 lut 2009, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 17 razy

Znak liczby a

Post autor: tomi140 »

dana jest liczba \(\displaystyle{ a= \sin 70 \cdot \sin 140 \cdot \sin 280}\) . Ustal znak liczby a.
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2009, o 19:26 przez tomi140, łącznie zmieniany 1 raz.
alugnik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 11 mar 2009, o 20:53
Płeć: Kobieta
Pomógł: 16 razy

Znak liczby a

Post autor: alugnik »

sin 70=+
sin140=+
sin280=-
czyli iloczyn tych trzech bedzie ujemny
ODPOWIEDZ